با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.سیاهنازکمجلهی «تایم» فهرست سالانهی خود را شامل ۱۰۰ تن از تأثیرگذارترین چهرههای جهان در سال ۲۰۲۲ منتشر کرد؛ فهرستی که از چهرههای الهامبخش و هنری تا رهبران سیاسی را در شش بخش دربرگرفته و در میان آنها، نام «دیبدو فرانسیس کِره»، معمار برندهی جایزهی پریتزکر ۲۰۲۲ نیز به چشم میخورد. نام این معمار آفریقایی در بخش نوآوران تاثیرگذار جهان در سال جاری میلادی قرار گرفته است. معمار نامدار بورکینافاسویی که شهروند آلمان هم هست، پنجاه و یکمین برنده جایزه پریتزکر و البته نخستین سیاهپوست آفریقایی در تاریخ ۴۳ ساله معتبرترین جایزه معماری جهان است.
دیوید ادجای، معمار بزرگ غنایی - انگلیسی، درباره دیبدو فرانسیس کِره در مجله تایم نوشته است: «او نوع متفاوتی از معماری معاصر آفریقا را به جهان عرضه کرد و با ساختن مکانهایی که در حاشیه وجود دارند، کسب و کار ایجاد کرده است. همچنین با ساخت بناهای عامالمنفعه تأثیر زیادی بر بالا بردن سطح زندگی کشورهای مختلف قاره آفریقا داشته است. پیشگام بودن کِره در استفاده از فضا برای منافع اجتماعی باعث شده میراث او نه تنها در آثار ساخته شدهاش بلکه در ممارست او در سبک کاریاش هم دیده شود.»
دیبدو فرانسیس کِره بیش از هر چیز برای طراحی و ساختن مدرسهها، مراکز بهداشت، مجتمعهای مسکونی، مراکز شهری و فضاهای عمومی با کمترین هزینه در کشورهای مختلف قاره آفریقا به ویژه فقیرترین آنها از جمله بنین، بورکینافاسو، مالی، توگو، کنیا، موزامبیک و سودان شناخته میشود. او در ۲۰۰۱ برای ساختن یک مدرسه ابتدایی در روستای زادگاه خود گاندو بسیار ستایش شد؛ چرا که جای بتن از نوعی گِل محلی استفاده کرده بود تا هوای داخل مدرسه خنکتر باشد.
برنده جایزه پریتزکر افزون بر طراحی، در فرآیند اجرا و ساختن پروژه هم شرکت کرد و کار تا آنجا پیش رفت که آمار دانشآموزان از ۱۲۰ به ۷۰۰ نفر افزایش یافت. موفقیت پروژه مدرسهسازی در روستای گاندو به اندازهای بود که سالهای بعد یک فضای بیرونی، یک کتابخانه و یک واحد برای اقامت معلمها و مربیان هم به آن افزوده شد. از دیگر پروژههای معماری فرانسیس کره در سالهای اخیر میتوان به موزه بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر ژنو در سوئیس، طراحی پاویون مارپیچ در هاید پارک لندن و موزههای مونیخ و فیلادلفیا اشاره کرد.
برگرفته از:
honaronline.ir