صفحه شخصی ندا سیستانی   
 
نام و نام خانوادگی: ندا سیستانی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  کارمند مهندسان مشاور
شماره نظام مهندسی:  198237645
تاریخ عضویت:  1390/11/26
 روزنوشت ها    
 

 کولایی : شهر نمی‌تواند جزیره‌ای اداره شود بخش شهرسازی

6

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر در همین زمینه در دسترس شما خواهد بود.

الهه کولایی با اشاره به این که نظام مدیریت شهری امروز نیاز به بازنگری جدی دارد، گفت: هم‌اکنون زنان و جوانانِ شایسته راهی برای ورود به عرصه‌ی مدیریت شهری ندارند. او تأکید کرد: شهر نمی‌تواند به صورت جزیره اداره شود و شهرداری جدا از دولت و دولت جدا از شهرداری نمی‌تواند کار کند.

به گزارش ایسنا، الهه کولایی در جلسه ظهر روز چهارشنبه‌ی منتخبان شورای شهر پنجم که به تشریح برنامه های ناممزدهای شهرداری تهران اختصاص داشت، گفت: تهران در سال‌های گذشته تغییرات زیادی داشته و با بحران‌های زیادی روبرو بوده است. چهارچوب کلی مدیریت تهران الگوی مدیریت شهری ما را با سایر کشورها متمایز می‌کند.

کاندیدای شهرداری تهران افزود: ما خواستار توسعه بر پایه دین و عدالت هستیم و مدعی شدیم به الگوی متفاوتی از توسعه معتقدیم که می‌خواهیم آن را به جهان عرضه کنیم اما با وجود آرمان‌هایی که در اختیار داریم واقعیتی وجود دارد که شاخصه‌های شهر تهران در مقایسه با شهرهای جهان با وجود منابع درست نیست یعنی نتوانستیم به خوبی از منابعی که در اختیار داشتیم استفاده کنیم.

وی ادامه داد: همه شرایط حاکم بر شهرهای توسعه نیافته ما را احاطه کرده و شاید نیاز به بازخوانی همه موارد در چارچوب مدیریت شهری باشیم. ما سرمایه‌های بسیار ارزشمندی در اختیار داریم که باید از آنها استفاده کنیم.

کولایی به توصیه‌های مقام معظم رهبری اشاره کرد و با بیان اینکه حقوق و مطالبات مردم، مردمگرایی و مردم محوری باید در سیاست‌ها اعمال شود همه این موارد می‌تواند موازینی برای همراهی خوب باشد، مردمداری و رواداری را از ویژگی‌های مدیریت خواند و افزود: جلوگیری از بهره‌برداری شخصی از منابع عمومی و سپردن مسئولیت‌های مدیریتی به اشخاص نزدیک و خانواده مدیران از مواردی است که باید از آنها پرهیز کرد. همچنین برابر دانستن انسان‌ها در توزیع خدمات یا همان عدالت‌گرایی و امنیت روانی شهروندان از موضوعاتی است که به پر شدن فاصله بین حکومت و مردم کمک می‌کند.

کاندیدای شهرداری تهران با بیان اینکه روح قانون برابری همه انسان‌ها و به رسمیت شناختن حقوق آنها است که از زمان مشروطه در کشور ما وجود دارد. افزود: همچنین نگاه ویژه و مصلحانه به افرادی که فرصت‌های نابرابر را تجربه کردند و امکان دسترسی به منابع و منافع را ندارند باید در سیاست‌های مدیریتی ما اعمال شود، ما ذخیره بسیار ارزشمندی از توصیه‌های اخلاقی داریم که می‌تواند راهنمای ما قرار گیرد اما واقعیت این است که شکاف عمیقی بین واقعیت‌ها و آرمان‌ها وجود دارد. جریان اصلاحات و ترکیب ایجاد شده در شورا برآمده از همت یکپارچه اصلاح طلبان است. این تغییرات و پر کردن شکاف‌ها بین واقعیت‌ها و آرمان‌ها فرآیندی زمانبر، طولانی و نیازمند صبر و پایداری است. روی کار آمدن این شورا نماد امید و اعتقاد مردم برای تغییر بود، بدون تردید شورا تجربه‌های گذشته را راهنمای عمل خود خواهد کرد.

کولایی گفت: من همه آنچه در توانم است را برای پیشبرد این تغییر و ترویج گسترش امید در شهر تهران به کار می‌بندم تهران امروز با مخاطرات زیادی روبرو است. من نمی‌دانم شهردار وقت چه تصوری از تهران دارد که در برنامه شب گذشته خود تصویری از این شهر ارائه کرد که به صورت یک منولوگ بود و اجازه داده نشد نظرات دیگر و زاویه دیدهای مختلف درباره حال حاضر شهر تهران بیان شود. مردم ما به تغییر رای دادند و محور برنامه بنده نیز مشارکت مردم است. شهروندان باید در مدیریت شهر تهران مشارکت کنند.

کاندیدای شهرداری تهران ادامه داد: ما در سندهای بالادستی مطالب بسیار زیبایی داریم اما شکاف عظیمی بین آنچه روی کاغذ است و واقعیت وجود دارد ما نمی‌توانیم به تجربه کشورهای دیگر در اداره شهرهای توسعه یافته توجه نکنیم. در حوزه عمل و اجرای ما کاستی‌هایی وجود دارد که باید همه آنها رفع شود.کولایی گفت: یکی دیگر از محورهای برنامه من حوزه علم و عمل است شکاف این دو باید پر شود. امروز در جهانی زندگی می‌کنیم که به حکم جهانی شدن دچار آثار منفی و عوارضی هستیم که باید به آنها توجه کنیم.

کولایی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در برنامه خود به آمارها ارجاع نداده است، گفت: ‌از آنجایی که آمار و اطلاعات دقیقی وجود ندارد و منابع قابل استناد نیست در برنامه خود به آمار تکیه نکردیم.

این کاندیدای انتخابات شهرداری تهران با تاکید بر اینکه برنامه خود را به صورت انتزاعی ننوشته است استفاده از دستاوردهای فضای مجازی در مدیریت شهری را از نقاط قوت برنامه خود دانسته و ادامه داد: تهران دارای ظرفیت‌های گوناگون است و توان این را دارد که تبدیل به یک شهر جهانی شود اما در این زمینه تدابیر لازم اتخاذ نشده است در حالی که شهرهای کشورهای جنوب خلیج فارس که تمدن، ظرفیت و نیروی انسانی ما را ندارند تبدیل به شهرهای جهانی شدند.

کولایی با اشاره به اینکه نظام مدیریت شهری امروز نیاز به بازنگری جدی دارد افزود: در حال حاضر زنان و جوانان شایسته راهی برای ورود به عرصه مدیریت شهری ندارند و شهر نمی‌تواند به صورت جزیره اداره شود و شهرداری جدا از دولت و دولت جدا از شهرداری نمی‌تواند کار کند و این هماهنگی نیازمند انسجام در نهادهای حکومتی است اما سیاست زدگی مانع این هماهنگی شده و اکنون همین سیاست زدگی همچون سمی وارد زندگی مردم شده است.

کاندیدای انتخابات شهرداری تهران با تاکید بر اینکه شهر تهران می‌تواند کانون برگزاری نشست‌های بین المللی باشد افزود: چطور است که توانستیم پنج به علاوه یک را پشت میز بنشانیم اما نتوانستیم تهران را تبدیل به یک شهر بین المللی کنیم . بدون جلب مشارکت مردم و تربیت شهروند اصلاح در نظام مدیریت شهری ممکن نخواهد بود.

کولایی با تاکید بر این نکته که تلاش‌های زیادی توسط شهرداری صورت گرفته است گفت: درست است کارهای زیادی صورت گرفته اما نباید سنت نقد و ارزیابی را فراموش کنیم و بهتر است قبل از اینکه مردم ما را با رای خود ارزیابی کنند خودمان عملکرد خود را نقد کنیم.

کاندیدای انتخابات شهرداری تهران با اشاره به این سخن امام خمینی(ره) که مردم ولی نعمت این نظامند ادامه داد:‌ اگر به خواسته‌های مردم توجه نشود در رای‌گیری آینده ما را بیرون خواهند انداخت. مردم منتظر عمل شما هستند.

تنها کاندیدای زن شهرداری تهران با بیان اینکه نیازمند بازنگری در مدیریت شهری هستیم گفت: باید از زنان و جوانان شایسته در مدیریت استفاده کنیم، چرا که سهم زنان و جوانان در مدیریت شهری هیچ نسبتی با آموزه‌های دینی و برنامه‌های توسعه‌ای ندارد.

وی در بخش دیگری از گزارش خود فساد را یک پدیده جهانی خواند و گفت: با اینکه فساد مالی در همه جای دنیا وجود دارد اما با شفافیت می‌توان این مسئله را حل کرد و باید شعار شهرداری شیشه‌ای را اجرایی کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه شهرداری با تصدی گری خود در همه حوزه‌ها موجب کاهش کارایی دستگاه‌های مختلف شده است گفت: باید برون سپاری واقعی در شهرداری انجام گیرد و کار را به مردم واگذار کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه شاهد سیاست زدگی مسائل مختلف در شهر تهران هستیم، گفت: سیاست زدگی در تهران سم است و اگر شهرداری سکو و بستری برای رسیدن به اهداف سیاسی و یا پست ریاست جمهوری باشد همین می‌شود که می‌بینید و باید این زاویه نگاه را تغییر داد.

وی با بیان اینکه پدیده‌های ناهنجار که در ساعات مختلف به خصوص در شب در پایتخت می‌بینیم لکه ننگی بر پیشانی شهر است گفت: باید با استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد این مسائل را حل کرد چرا که قرار نیست شهرداری تهران همه مسئولیت‌ها را به تنهایی به دوش بگیرد. هر چند که من قصد نادیده گرفتن اقداماتی که در شهر انجام شده ندارم اما باید وضعیت بهبود یابد و جلب مشارکت مردم تنها به معنای پول گرفتن از آنها نیست بلکه می‌توانیم از تجربه خوب و موفق سایر خیریه‌ها و کشورهای دیگر در حل معضلات اجتماعی بهره ببریم.

وی شفافیت، نظارت پذیری و پاسخگو بودن را از ویژگی‌های شهردار آینده عنوان کرد و گفت: عملکرد شهرداری را باید از مردم بپرسید نه اینکه شرایطی را شاهد باشیم که شهردار با یک مجری روبروی مردم قرار گیرد اما واقعیت این است که اگر مردم از این وضعیت راضی بودند حتما به این مدیریت دوباره رای می‌دادند و معتقدم مدیریت پاچه شلوار بالا زدن نیست بلکه باید از ظرفیت و تجارب خوب در داخل شهرداری در راستای حل مشکلات و معضلات به خوبی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه در صورت انتخاب به عنوان شهردار تهران به مسئله حقوق شهروندی توجه ویژه‌ای خواهم داشت گفت: حقوق شهروندی در تمامی ماموریت‌های شهرداری تهران دیده خواهد شد و اینگونه نخواهد بود که اجازه ساخت و ساز در مناطقی را بدهیم که جلوی شش‌های تهران را بگیرد و یا محیط شهر را برای فعالیت و حضور زنان و کودکان فراهم نکنیم.

وی همچنین در تشریح برنامه‌های فرهنگی ترافیکی خود با بیان اینکه استفاده از مدل حمل و نقلی ال آر تی می‌تواند در گشایش ترافیک تهران موثر باشد گفت: در پروژه‌های عمرانی ارائه پیوست‌های اجتماعی، فرهنگی و ترافیکی آن هم پیش از آغاز به کار را الزامی خواهیم کرد نه اینکه پروژه را بدون در نظر گرفتن سود و زیان اجرایی کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی و مذهبی، شهرداری تهران تنها در حوزه ساخت و ساز فعالیت داشته و مسجد می‌ساخته است گفت: با اینکه مسجد جایگاه ویژه‌ای در دین ما دارد اما نهادها و متولیان دیگری در کشور وجود دارند که باید این مهم را انجام داده و این در حالیست که شاهد برون سپاری‌هایی در حوزه فرهنگی در شهرداری تهران هستیم که هیچ سنخیتی با ماهیت کار فرهنگی ندارد.

وی همچنین برقراری عدالت در مناطق مختلف تهران، توجه ویژه به حریم، توجه به مسئله پسماندها و فرهنگ سازی را از دیگر مسائل مورد توجه در شهرداری تهران عنوان کرد و گفت: بخش زیادی از بودجه شهرداری صرف پرداخت حقوق می‌شود که باید اصلاح ساختاری در این زمینه صورت گیرد و معتقدم باید در برخی حوزه‌ها چشم‌هایمان را شسته و طور دیگری نگاه کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه سهم شهرداری از پژوهش‌های دانشگاهی کم است و این نشان می‌دهد که از علم و تجربه در مدیریت شهر تهران استفاده نمی‌شود، گفت: باید در بخش‌های مختلف از پتانسیل بخش خصوصی و پژوهش‌های دانشگاهی استفاده کنیم. به عنوان مثال باید ایمن سازی را به جای نوسازی در بافت‌های تاریخی جدی بگیریم و عرصه را برای ورود بخش خصوصی در نوسازی بافت فرسوده ایجاد کنیم و باید برنامه‌های فعلی در حوزه شهرسازی مورد بازنگری قرار گیرد چرا که سیاست و رویکردهای فعلی بافت قدیمی و تاریخی را نابود می‌کند و از سوی دیگر سال‌هاست که همه ما از بلندمرتبه سازی‌ها در تهران نالان هستیم بنابراین ضوابط ساخت و ساز باید مبتنی بر مدیریت بحران و ایمنی و بر اساس ویژگی‌های زیست محیطی تهران باشد و از سوی دیگر باید ساخت و ساز بی رویه در حریم تهران را چاره‌ای بیندیشیم چرا که باعث شده شهر از کنترل خارج شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه از ظرفیت زنان در عرصه‌های مدیریتی شهر استفاده نشده ادامه داد که ۱۰۰ درصد معاونین شهردار، روسای سازمان‌ها و شرکت‌ها و قائم مقام‌های شهرداری همگی مردم هستند که این به معنای اتلاف چشمگیر و رسوب منابع انسانی است و امیدواریم با ورود زنان، جوانان و دانشگاهیان خون تازه به شهرداری تهران تزریق شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه اعضای منتخبان شورای پنجم سوالاتی را از این کاندیدای شهرداری تهران پرسیدند به گونه‌ای که مجید فراهانی با بیان اینکه برنامه شما برای ورود جوانان چیست؟ گفت: ما با شهرداری مواجه هستیم که میزان بدهی‌هایش چهار برابر بودجه سالیانه است و چه فکری برای بازسازی منابع و جذب منابع جدید داریم.

همچنین حجت نظری با اشاره به اینکه در برنامه شما به دغدغه زنان و جوانان توجه ویژه‌ای شده است عنوان کرد: در موضوع آسیب‌های اجتماعی برنامه‌ای برای ساماندهی متکدیان و کودکان کار ندیدم و این در حالیست که مشخصا برنامه‌تان برای ورود و استفاده از زنان و جوانان در شهرداری چیست؟ در ادامه زهرا نژاد بهرام نیز با بیان اینکه آیا شما همکارانتان را از میان زنان انتخاب می‌کنید؟ در ادامه سایر اعضای شورای شهر نیز سوالاتی ار در خصوص موضوعات مختلف شهری پرسیدند.

در ادامه الهه کولایی نیز با بیان اینکه با جلب مشارکت بخش خصوصی و کشورهای خارجی و همچنین بازنگری در درآمدهای پایدار شهرداری همچون تغییر نرخ عوارض و افزایش اجاره بهای املاک شهرداری می‌توانیم میزان سرمایه شهرداری را افزایش دهیم گفت: تهران به دلیل پایتخت بودنش ظرفیت‌های بالایی دارد که می‌توان از آنها برای افزایش بار مالی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوب و مناسبی از زنان و جوانان در بدنه شهرداری است که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم گفت: تعامل شهرداری با شورا، مجلس و دولت به کاهش مشکلات تهران کمک می‌کند اما متاسفانه شاهدیم به دلیل رقابت‌های سیاسی شکاف ایجاد شده که باید تعاملات حول منافع مردم ایجاد شود.

وی با بیان اینکه همه از حضور من تشکر می‌کنند اما مگر قرار بود من به شوخی بیایم، گفت: این مسئله نشان دهنده مهجوریت زنان در طول تاریخ است و بحث زنان برای امروز و دیروز نیست و این مسئله ریشه تاریخی دارد.

وی با بیان اینکه تعامل بین شورا و شهرداری حیاتی است و رابطه مثبتی باید در راستای تحقق مطالبات مردم ایجاد شود گفت: تهران جزیره نیست و باید در تعامل با دولت و مجلس مشکلاتی را حل و فصل کرد. همچنین باید از ظرفیت زنان و جوانان استفاده کرد.

برگرفته از : ایسنا

چهارشنبه 18 مرداد 1396 ساعت 18:39  
 نظرات